ZONDAG CS ARCHITECTEN_______Telefoon 020-8904462_______ E-mail zelfbouw@zondagcs.nl

Zelfbouw met Zondag CS Architecten informatie voor collectieve en particuliere opdrachtgevers

26-9: Open Huis Monnikskapsstraat 24

Schermafbeelding 2015-09-03 om 23.56.11

Ons ontwerp voor het huis van Frank Alsema staat er al bijna: leuk om er ook eens een rendering van te laten zien. Zoek de verschillen met de nieuwe kavelpaspoorten voor de kavels BSH02a! Ook in het echt te bekijken op de Monnikskapsstraat 24, Amsterdam-Noord.

Op 26 september is er Open Huis:
– 12:00-14:00 rondleidingen i.v.m. kijkdag nieuwe zelfbouwkavels
– 14:00-17:00 programma Buurtbouwmarkt met proefopstellingen warmtepomp, grinder en nog veel meer.
Opdrachtgever en architect zijn aanwezig en leiden u graag rond. Wees welkom!

PLANTOELICHTING
…EERST MATERIAAL
Dit gebouw is ‘andersom ontworpen’: er is begonnen met het aanschaffen van materiaal. Er worden veel materialen (her-)gebruikt die via Marktplaats zijn gevonden. In een intensief samenwerkingsverband is daarna een ontwerp gemaakt, waarbij de architect veel ruimte open heeft gelaten voor eigen invullingen door de opdrachtgever.
Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt met: leien van een kerkdak; antieke binnendeuren; trappen uit een auto-showroom; een met natuursteen afgewerkte vliesgevel uit een failliete boedel. De binnengevels en de balkons zijn uitgevoerd in hardhout (padoek).

…MAXIMALE VRIJHEID
Kavel 3A-h is 8.40m breed en biedt daarmee veel mogelijkheden voor een ruimtelijke woning. De constructie is uitgevoerd in kalkzandsteen wanden en kanaalplaat vloeren (optimaal voor een overspanning van 8.40m!). De mogelijkheden die de bouwenvelop biedt zijn ten volle benut. Zowel voor- als achterhuis worden ontsloten via een steeg die voert naar een binnentuin op de eerste verdieping. Hieronder is plaats voor een ruime parkeergarage. Voor- en achterhuis zijn maximaal flexibel in gebruik. Er kan op verschillende manieren worden gewoond en gewerkt. Het achterhuis kan ook apart worden verhuurd of zelfs geheel zelfstandig functioneren.

… ZELFBOUW LABORATORIUM
Het huis wordt uitgevoerd in eigen beheer. Doordat veel materialen eerst zijn aangeschaft en daarna zijn ingepast is zowel het ontwerp- als het bouwproces erg intensief maar geeft de realisatie ervan des te meer voldoening. Er worden bovendien veel duurzame technieken door elkaar heen gebruikt. Tijdens de bouw wordt er voortdurend doorgeëxperimenteerd volgens het principe van ‘learning by doing’. Dit alles in combinatie met de zeer hoge isolatiewaarden, zonnepanelen, luifels, vacuümbuizen, een cv-pelletkachel, houtkachel, waterzak, wateropvang, groene daken, een door de opdrachtgever zelf bedachte warmtekas en nog veel meer maken dit huis een heel bijzonder zelfbouwhuis.