ZONDAG CS ARCHITECTEN_______Telefoon 020-8904462_______ E-mail zelfbouw@zondagcs.nl

Zelfbouw met Zondag CS Architecten informatie voor collectieve en particuliere opdrachtgevers

Louis Bouwmeesterstraat (2014, uitgegeven)

Schermafbeelding 2014-09-01 om 09.32.4712 zelfbouwkavels 163m2 BVO, totale stichtingskosten ca.€300.000 bij jaarlijkse canon.
Dat komt neer op €2050/m2 gebruiksoppervlak.

UPDATE: alle kavels zijn op 4 oktober 2014 in optie genomen.

TOELICHTING GEMEENTE
Ter hoogte van Louis Bouwmeesterstraat 80 komen 12 zelfbouwkavels voor geschakelde eengezinswoningen van twee bouwlagen met optioneel een dakopbouw (135m2 tot 165m2 b.v.o.) en een tuin op het westen. Uw huis komt te staan in een rustige, kindvriendelijke buurt. Vlak bij de Slotervaart en het Sloterpark. Met scholen, winkels, restaurants, een culturele broedplaats en een goede, wekelijkse markt in de nabije omgeving en goede (fiets)verbindingen naar de rest van de (binnen)stad. Dichtbij de opritten naar de A10 en A4 én goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Hoekkavels
De vier hoekkavels hebben een oppervlakte van ca. 138 m² (6.60 m x 21 m) en bieden ruimte aan woningen tot ca. 168 m², exclusief kelder. Deze moet volledig verdiept zijn, zonder natuurlijke lichttoetreding. De kelder heeft een functie als bergruimte, uitdrukkelijk niet als woonruimte. De woningen zijn maximaal twee woonlagen hoog met de mogelijkheid om een dakopbouw en dakterras te realiseren. De woningen hebben een tuin van 11 meter diep, gelegen op het westen.

Tussenkavels
De acht tussenkavels hebben een oppervlakte van ca.132 m² (6.30 m x 21 m) en bieden ruimte aan woningen tot ca. 163 m², exclusief kelder. Deze moet volledig verdiept zijn, zonder natuurlijke lichttoetreding. De kelder heeft een functie als bergruimte, uitdrukkelijk niet als woonruimte. De woningen zijn maximaal twee woonlagen hoog met de mogelijkheid om een dakopbouw en dakterras te realiseren. De woningen hebben een tuin van 11 meter diep, gelegen op het westen.

Cultuurhistorische waarde
De woningen moeten passen binnen de cultuurhistorische waarde van de buurt. Dit betekent onder meer dat het huis gebouwd moet worden in rode baksteen, die in overleg met de supervisor van het project wordt gekozen. De steen van het huidige kinderdagverblijf op Louis Bouwmeesterstraat 80 wordt hierbij als referentie gebruikt.