ZONDAG CS ARCHITECTEN_______Telefoon 020-8904462_______ E-mail zelfbouw@zondagcs.nl

Zelfbouw met Zondag CS Architecten informatie voor collectieve en particuliere opdrachtgevers

26-9: Open Bouwplaats Bosrankstraat 33

Woonwerkhuis Bosrankstraat 33 is in aanbouw en wordt binnenkort opgeleverd.

Op 26 september zijn we aanwezig:
– 12:00-14:00 rondleidingen Bosrankstraat en Monnikskapsstraat  i.v.m. kijkdag zelfbouwkavels.
– 14:00-17:00 programma Buurtbouwmarkt. Open huis voor iedereen die vragen heeft over het ontwerpen en bouwen van een eigen huis.
De opdrachtgever en architect zijn aanwezig om van alles te vertellen over het project. Wees welkom!

1119-A10-FIN3

RUIMTE VOOR MEERVOUDIG GEBRUIK
In dit huis wordt ruimtelijke ‘overmaat’ gecombineerd met eenvoudige materialen en meervoudige gebruiks-mogelijkheden. Zowel in volume als in hoogte is de leef-ruimte royaal. Alle verdiepingen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Een kas op de bovenste verdieping vormt een uitloop van de woonkamer en biedt uitzicht over de stad.

CONSTRUCTIE & MATERIAAL
Een staalskelet draagconstructie is gecombineerd met hout-skeletbouw wanden, rondom bekleed met corten-staal, bamboe stokken en polyester golfplaat. De fundering en de begane grondvloer zijn in eigen beheer uitgevoerd; de rest van het casco wordt door de aannemer gebouwd.

EEN EIGENWIJS DUURZAAM HUIS
Er is een hybride installatieconcept toegepast. Gezond verstand (low-tech) wordt gecombineerd met moderne regeltechniek. De combinatie van goede isolatie, natuurlijke overstekken, passieve én actieve zonne-energie, heat pipes, een cv-houtkachel, lucht-warmtepomp, vloerverwarming en 12 zonnepanelen resulteren in een woonhuis dat zelfvoorzienend is.

ZELF BOUWEN, MAAR OOK EEN BEETJE SAMEN
Zelf bouwen in de Buiksloterham betekent meer dan alleen het bouwen van een huis: we maken samen ook een nieuwe buurt. In de Bosrankstraat werken de buren graag samen als dat zo uitkomt. Van samen heien, zonnepanelen inkopen, tot zelfs het samen ontwerpen én beheren van de openbare ruimte. Lees meer op onze blog: www.bsh5.nl