ZONDAG CS ARCHITECTEN_______Telefoon 020-8904462_______ E-mail zelfbouw@zondagcs.nl

Zelfbouw met Zondag CS Architecten informatie voor collectieve en particuliere opdrachtgevers

Jan Tooropstraat (2014, uitgegeven)


Op de locatie Jan Tooropstraat 5 komt een zelfbouwkavel beschikbaar voor een kleine bouwgroep. Vlakbij het Rembrandtpark en op zo’n 10 minuten fietsen van de stad. Met scholen in de buurt en een afrit naar de A10 om de hoek. Op loopafstand van Station Lelylaan (trein, tram 1 en 17, metro en bussen), 4 minuten treinen van station Sloterdijk en 7 van Station Schiphol.


BRON: GEMEENTE AMSTERDAM
4 oktober: start inschrijving
De zelfbouwkavels worden onder voorbehoud van verdere bestuurlijke goedkeuring* op de markt gebracht. Naar verwachting start de mogelijkheid om in te schrijven op dit kavel op 4 oktober tijdens de Amsterdamse Zelfbouwmarkt [link naar zelfbouwmarkt] op het Zeeburgereiland.

Ringzone
De Jan Tooropstraat ligt in de ‘Ringzone’ tussen de A10 en het metro/treinspoor. Dit gebied is volop in ontwikkeling en er strijken steeds meer pioniers neer. Denk aan Floor17 met een prachtig uitzicht over de stad, culturele broedplaats VLLA voor fijne feestjes, Café Buiten met een heerlijk terras aan de Sloterplas en The Student Hotel, waar veel (internationale) studenten elkaar ontmoeten. En bijvoorbeeld de Steve Jobsschool, beter bekend als de iPad school.

Kleine bouwgroep
De locatie biedt ruimte aan een kavel voor een kleine bouwgroep waarbij een combinatie van wonen en werken mogelijk is.

Kavelgrootte 697 m2 (BxL: ca 28 x 25 meter)

Bouwvlak 440 m2 ( BxL : 20 x 22 meter)

Vloeroppervlak Minimaal 1250 m2 en maximaal 2000 m2 totaal bruto vloeroppervlak (inclusief parkeren).

Wonen Maximaal 100% van het totaal bruto vloeroppervlak; 40% van het woonoppervlak per woning mag worden gebruikt voor huisgebonden beroepen.

Werken Maximaal 440 m2 van het totaal bruto vloeroppervlak, uitsluitend in de plint; dienstverlening, maatschappelijke functies, bedrijven die geen hinder en overlast veroorzaken, kleinschalige horeca (categorie A en B, maximaal 1 vestiging, maximaal 150 m2, buurtgericht zoals lunchroom).

Bebouwingspercentage Maximaal 100% van het bouwvlak.

Bouwhoogte Het gebouw mag maximaal 14 meter hoog worden.

Rooilijnen Aan de Jan Tooropstraat en Willem van Konijnenburgstraat moet de bebouwing in de verplichte gevellijn geplaatst worden. De west- en zuidzijde zijn uiterste gevellijnen. De uiterste rooilijn mag vanaf de tweede bouwlaag maximaal 1 meter worden overschreden voor balkons of loggia’s.

Parkeren Parkeren dient op eigen terrein te worden gerealiseerd, conform de parkeernormen en voorwaarden van het parkeerbeleid van Nieuw-West. De toegang tot de parkeervoorziening ligt aan de Willem van Konijnenburgstraat. Voor woningbouw worden geen parkeervergunningen op straat uitgegeven, indien bij het realiseren van een parkeervoorziening op eigen terrein wordt afgeweken van de parkeernorm.

Prijs van de kavel € 400.000 exclusief BTW